Vuosikokoukset ja Rakennushistorialliset kevätpäivät 4.–5.4.2014

MaalausklinikkaMaanomistajain Liiton ja Rakennushistoriallisen jaoksen kevätpäivien yksi retkikohde oli Fagervik

Uutta oppia ja mielenkiintoista nähtävää

Maanomistajain Liiton ja Rakennushistoriallisen jaoksen kevätpäivillä Inkoossa käsiteltiin vuosikokousasiat ja kuultiin kattava esitys maalaamisesta. Hangon värin Peter Carstens kertoi ensimmäiseksi punamullasta ja sen historiasta. Uustaas Oy:n Teppo Ruohtula valotti puupintojen maalausta ja erityisesti pellavaöljymaalin erinomaisia ominaisuuksia. Kirjovärit Oy:n Mikko Sihvo ja Susanna Multamäki laajensivat aihepiiriä myös kivipintoihin. Runsaslukuinen yleisö sai hyviä vinkkejä mukaansa. Ja kaiken kruunasi Westerby Gårdin erinomainen ruoka.

Seuraavan päivän retkikohteista ensimmäinen oli Fagervik, johon saimme tutustua Otto von Frenckelin johdolla. Ruukin uljas historia oli edelleen nähtävissä ja aistittavissa komeissa rakennuksissa ja arvokkaassa ympäristössä.

Billnäsin puutarharavintola oli heräilemässä kevääseen ja olimmekin ensimmäiset asiakkaat. Tukevan lounaan jälkeen suuntasimme Rakennusapteekin laajoja valikoimia tutkimaan. Sokerina pohjalla odotti Onnellisen Sepän Paja, jossa taotaan lähes mitä tahansa vanhassa tai uudessa talossa tarvittavaa.

Lue lisää toukokuussa ilmestyvästä Maanomistaja-lehdestä 2/2014

Perjantai 4.4.2014  Westerby Gård, Inkoo

11.00 Lounas

12.00 Maanomistajain Liiton vuosikokous
Rakennushistoriallisen jaoksen yleinen kokous

13.30 ”Maalattavaa riittää aina”
– Mitä maaleja ja millä tekniikalla vanhaan taloon?

Kahvi

Maalausklinikka
– Mitä minun pitäisi tehdä?
Asiantuntijat vastaavat kysymyksiin.
Ota kuvia ja näytteitä mukaan maalauskohteestasi

17.00 Majoittuminen

19.00 Kolmen ruokalajin illallinen

Lauantai 5.4.2014

Aamiainen

9.00 Lähtö Fagervikiin

9.30 Tutustuminen Fagervikin Kartanoon

12.00 Lounas Billnäsin Puutarharavintolassa
ja tutustuminen Taimistoon

13.00 Rakennusapteekki

14.00 Onnellisen Sepän Paja

Seminaarin hinta on 250€ (ei-jäsenille 280€).

Hinta sisältää ohjelman, lounaat, kahvin, teen ja illallisen
(ei ruokajuomia) sekä majoituksen 2hh aamiaisineen. Seminaariin on mahdollista osallistua myös vain osaan ohjelmasta tai ilman majoitusta; lisätietoja Liiton toimistolta.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 19.3.

toimistoon sähköpostitse toimisto@maanomistajainliitto.fi

tai puhelimitse 09 1356 511.

Ilmoittakaa samalla mahdolliset erityisruokavaliot yms.

Comments are closed.