Webinaari 16.11. Tarkkana telemastojen kanssa

Maanomistajain liitto julkaisee yhteistyössä Lexian kanssa oppaan telemastojen tonttien vuokrauksesta. Opas julkaistaan webinaarissa 16.11. klo 15. Ilmoittautumiset osoitteeseen toimisto@maanomistajainliitto.fi.

Tervetuloa mukaan kuulemaan rahanarvoisia vihjeitä!

Monet maanomistajat ovat aikoinaan tehneet teleyhtiöiden kanssa pitkäaikaisia maanvuokrasopimuksia telemastojen ja tukiasemien sijoittamista varten. 1970-luvulla tehtiin kyläkohtaisille automaattikeskuksille 50 vuoden vuokrasopimuksia. Näille vuokratonteille on sittemmin saatettu rakentaa telemasto.

Nyt näiden sopimusten vuokra-aika on päättymässä. Jos sopimus on joutunut hukkaan, kopion saa teleoperaattorilta. Kunnan rakennusvalvonnassa pitäisi olla tieto siitä, kuka on rakennuttanut maston ja kehen ottaa yhteyttä.

Kannattaakin katsoa tarkkaan, milloin sopimus on päättymässä ja hoitaa irtisanomisilmoitus ajoissa. Sopimuksissa voi olla pykälä automaattisesta jatkosta, jolloin voit menettää tuhansia euroja.

Ota myös huomioon, että olet saattanut maksaa mastosta kiinteistöveroja ja tiemaksuja. Nämä voi karhuta firmalta jälkeenpäin käsittelykuluin ja viivästyskoroin.

Teleyhtiöt saavat tehdä pakkolunastuksia. Tältä varalta maanomistajalla kannattaa olla muita paikkavaihtoehtoja tarjottavana mastolle.

Tilaisuudessa on varattu aikaa kysymyksille ja keskusteluille.

Jos et ole vielä Maanomistajain liiton jäsen, voit liittyä tämän linkin kautta

Edellinen artikkeli
Jordägarnas Förbunds stadgeenliga höstmöte 30.11.2023