Maanomistajain Liitto ry:n sääntömääräinen syyskokous 30.11.

Maanomistajain Liitto ry:n syyskokous pidettiin torstaina 30.11.2023 klo 10.30
Viikin kartanossa, Viikinkaari 8, Helsinki.

Hallituksen kokoonpanossa pitkäaikainen hallituksen jäsen Tomas Landers siirtyi varajäseneksi ja varajäsen Arvi Snäll varsinaiseksi.

Liiton toimintasuunnitelma vuodelle 2024 painottuu jäsenarvon nostamiseen ja jäsenhankinnan tehostamiseen. ”Haluamme antaa jäsenmaksulle vastinetta edunvalvonnassa, koulutuksessa ja yhteisöllisyydessä”, linjaa toiminnanjohtaja Kimmo Collander. ”Edunvalvonnassa ajamme jäsentemme etuja Suomessa ja EU:ssa. Panostamme Eurooppa-vaaleihin ja tuupimme hallitusta pitämään lupauksensa lunastuslain uudistamisesta ja hiilimarkkinoiden vapauttamisesta.”

Alkuvuonna julkaistavassa tapahtumakalenterissa on suuriin infrahankkeisiin liittyviä alueellisia tapahtumia, webinaareja, jäsenten yhteinen kesätapahtuma, Keski-Euroopan matka ja uuden muotoinen kevätkokous.

Jäsenmaksut pysyvät suuremmalla osalla ennallaan. Viime vuonna laadittuun hehtaariperusteiseen jäsenmaksutaulukkoon lisättiin yksi luokka. Aiempi luokka ”alle 100 ha” jaettiin kahtia niin, että alle 50 hehtaarin omistuksilla jäsenmaksu on 50 euroa ja 50-100 hehtaarin omistuksilla 100 euroa.

Virallisen kokouksen jälkeen  Museoviraston erikoisasiantuntija Maarit Mannila kertoi kartanon historiasta.

Puheenjohtaja Sebastian Sohlberg ja Museoviraston osastonjohtaja Ulla Salmela.

Syyskokouksen pöytäkirja on luettavissa täältä.

 

Edellinen artikkeli
Jordägarnas Förbunds stadgeenliga höstmöte hölls 30.11.
Seuraava artikkeli
Webinaari: Maanomistaja ja aurinkovoima